(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Mrkev nadivoko - pro všechny, kdo neradi dušenou
Potřebné ingredience
mrkev, cibule, máslo, olej, sůl, kmín, tymián
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na jemno a opražíme na másle s trochou oleje, přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, přidáme sůl, kmín a tymián (ten ani pokaždé nedávám) a pražíme, dokud mrkev nezměkne (je to chvilička). Podáváme s vařenými brambory a vařeným masem nebo vejcem natvrdo.
Recept jsem našla v šíleně staré kuchařce po babičce a okamžitě se stal oblíbeným u celé rodiny a to kluci nechtějí dušenou ani vidět. Mrkev takto dělám i jako přílohu třeba k rybě.
Recept jsem našla v šíleně staré kuchařce po babičce a okamžitě se stal oblíbeným u celé rodiny a to kluci nechtějí dušenou ani vidět. Mrkev takto dělám i jako přílohu třeba k rybě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alla
(upraveno)
24. 2. 2009, 0:36
Já dám na olej cibulku,pak nakrájený česnek,strouhanou mrkev,osolím,podliji,trochu a dusím tak 10minut.Jí i to i chlap.Ten si dává pak ještě čerstvý utřený česnek na talíř.Zkuste to,je to dobré
backa
(upraveno)
9. 1. 2009, 19:52
To zní zajímavě a to já mám dušenou mrkev mooc ráda,ale asi jediná v rodině
lenka s krakenem
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:28
tak to musím vyzkoušet , u nás mrkev taky nepatří mezi žádaná jídla